Kılıçdaroğlu’ndan Yerlikaya’ya teşekkür

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terörden çok çektiğini belirterek, “Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Terör nereden gelirse gelsin, teröre karşı mücadele etmek de bir insanlık görevidir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis’in yeni döneminin hayırlı olmasını diledi. CHP olarak görüşü, kimliği ve inancı ne olursa olsun, adalet ve huzur isteyen herkesin yanında olacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını istiyorum. Bizde ayrılık gayrılık yoktur. Bu çatı altında adalet olsun istiyoruz. Vatandaşın beklediği yasaların çıkmasını istiyoruz. Bu çatı altında ‘Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda (TMSF) yolsuzluk yapanlar hakkında, soruşturma ve kovuşturma açılamaz.’ diyen bir kanunun çıkmasını asla istemiyoruz. Adalet, hak istiyoruz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, geçen pazar günü Ankara’da terör saldırısı olduğunu ve iki polisin yaralandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kayseri’de şehit edilen veteriner kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu ülke terörden çok çekti. Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Terör nereden gelirse gelsin, teröre karşı mücadele etmek de bir insanlık görevidir. O nedenle teröre karşı ortak tepki vermek, vatandaş olarak hepimizin temel görevlerinden birisidir. Pazar sabahı Sayın İçişleri Bakanı’nı aradım, olay hakkında bilgi aldım. Öncelikle ivedilikle müdahale eden ve teröristlerin amacına ulaşmasına engel olan, yaralanan ve orada görev yapan ve yaralanmayan bütün emniyet mensuplarına da teşekkür etmek bizim görevimizdir. Onlara yürekten teşekkür ederiz. İçişleri Bakanı’nı uyuşturucu baronlarıyla ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebrik ediyorum.”
Dün akşam kendisini çok üzen bir haber aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yusuf Kerim, 6 yaşında. Yusuf Kerim amansız bir hastalığa yakalanmıştı, hastalandığı süre içinde annesi hapisteydi. Ben, ‘6 yaşındaki bir çocuk annesinden ayrılamaz.’ dedim. Nihayet anneyle buluşturdular. Yusuf Kerim, dün vefat etti. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesini kullandı.