“Haydi Tut Elimi” ekibi Ankara seyircisiyle buluştu

BKM’nin izleyen herkese umut ve sevgi aşılayan yeni yapımı “Haydi Tut Elimi” filmi İstanbul’da gerçekleşen galanın ardından Ankara’da seyirci ile buluştu. Aile bağları ve arkadaşlık ilişkilerine ayna tutacak “Haydi Tut Elimi” çocuklara ve ailelere yarı yıl hediyesi olarak, dün vizyona girdi.
Ankara Paribu Cineverse (Panora)’da gerçekleştirilen seyircili özel gösterime filmin çocuk oyuncuları Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez, Zeynep Erdoğan ve Çınar Karçkay ve Tuğçe Karabayır, Ada Demirer, Günduz Yalçıner, Erkan Karadeniz katıldı.
Ankara’daki sinemaseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan gösterimden hemen önce yönetmen ve oyuncular seyircilerle buluşarak sohbet etti. Her yaştan izleyicinin yer aldığı salonda, film gösterimi boyunca yükselen kahkahaların yanı sıra yer yer duygusal anlar da yaşandı. Seyirciye birçok duyguyu aynı anda yaşatan film, izleyicilerden tam not aldı.
Başrollerini çocuk oyuncular Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez, Zeynep Erdoğan ve Çınar Karçkay ve Işıl Yücesoy’un paylaştığı, yönetmenliğini Tuğçe Soysop’un üstlendiği, senaryosunu Uğur Güvercin, Cihan Deniz, Pelin Serin, Onur Ümit ve Ali Ateş’in kaleme aldığı BKM yapımı macera dolu ‘Haydi Tut Elimi’ filminin oyuncu kadrosunda ise şöyle; Ada Demirer, Ezo Sunal, Sevinç Erbulak, Alp Kırşan, Doğan Akdoğan, Tuğçe Karabayır, Coşkun Demir, Erhan Yazıcıoğlu.
İçinize umut ve sevgi aşılayacak “Haydi Tut Elimi” filminin konusu ise şöyle;
Dans tutkunu iki genç yetenek Duygu ve Kaan, yurtdışındaki dans okulunda eğitim alabilmek için seçmelere katılacaktır. Seçmelere katılmanın yoluysa öğretmenlerinin verdiği bir ödev olan ‘o şarkının hikayesini’ bulmaktan geçer. Duygu ve Kaan, en yakın arkadaşlarını da yanlarına alarak “malum şarkının hikayesi” için müthiş bir maceraya çıkar. Kimi zaman hüzün, kimi zaman da kahkaha dolu anlar yaşayacak olan genç karakterler macera dolu bu yolculukta; aile bağları ve arkadaşlık ilişkilerine ayna tutuyor.
BKM yapımı ile Bahçeşehir Koleji ana sponsorluğunda 26 Ocak’ta seyirciyle buluşacak olan “Haydi Tut Elimi” sürpriz sonlu hikayesiyle büyükten küçüğe herkesin kalbine dokunuyor.
SOYSOP: ÇOCUKLAR BİRER YETİŞKİN ADAYI, ONLARA TEMELİ OLAN FİLMLER VERİLMELİTuğçe Soysop BKM’nin yapımcısı Necati Akpınar ile daha önceki üç filmimizde de birlikteydik. Necati abi bize çok güzel bir finalle geldi, ben bu finali film yapmak istiyorum dedi. Bizim diğer üç filmimizi de birlikte yaptığımız senaristlerimiz Uğur Güvercin ve ekibi bunun üzerine bir senaryo yazdı. Bunun üzerine hepimiz bu finali nasıl değerlendiririz diye düşündük taşındık… Kafamızda film içeriği için çok güzel müzik ve dans içeriği vardı. Ekibimizle birlikte güzel bir senaryodan sonra tatlı çocuklarımızın bir kısmını Ankara bir kısmını İstanbul’dan toplayarak işe koyulduk. Çocuk oyuncularımızdan bazılarıyla da zaten ‘Güldüy Güldüy Show Çocuk’tan tanışıyorduk. Onu da yanımıza alarak bu maceraya çıktık.
Çalışma sürecinin zor ama keyifli olduğunu dile getiren Soysop, “Bir yandan Nil ve Kerem hem çift hem tek danslarına çalışıyorlar; diğer yandan Zeynep müziklere çalışıyor; bununla birlikte koçlarımızla hem diksiyon hem oyunculuk çalışıyoruz. Yoğun bir süreçti diyebilirim.”
Soysop sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Çocuk filmi denilince standart bir kurgu ve eğlenceli içerikler düşünülüyor. Oysaki çocuklar da büyüyor olan bir kitle, birer yetişkin adayı. Onların da birer yetişkin adayı olduklarını unutmaksızın temeli olan filmlerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz filmde bunu yakalamaya çalıştık, ekipçe bunun için çabaladık ve uğraştık. Umarım bu aile filmini herkes izler, sömestirda herkese hediyemiz olsun.”
FLMİN ŞARKISI ZEYNEP ERDOĞAN’IN KALEMİNDEN ÇIKTIOyunculardan Zeynep Erdoğan, “Oyuncu arkadaşlarımla birbirimizi tekrar izledikçe çok mutlu oluyor ve gururlanıyoruz. Ortaya çok güzel bir şey çıkmış diyoruz. Süreç bizim için çok eğlenceliydi. Gerçekten ekibimiz bize çok iyi baktı ve evimizde gibi hissettirdi. Kimi zaman zorlandık, çekimlerimizin çok uzun sürdüğü oldu” diye konuştu. Film için yazdığı şarkıya da değinen Erdoğan, “Filmde duyacağınız şarkının söz müziği bana ait. O şarkıyı herhalde 5 kez yeniden yazdım, günlerce düşündüm, nihayetinde hep birlikte bunda karar kıldık” diye konuştu.
ÖZSOY: FİLMİ BÜTÜN DANS VE MÜZİK TUTKUNLARININ İZLEMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUMNil Özsoy ise ekiple yakaladıkları enerjiyi şöyle dile getirdi; “Ekibimizle birbirimizi daha ilk görüşümüzde o samimiyeti hissetmiştik. Herkes çok sıcakkanlıydı, birbirimize yardım ettik, baktık, eğlendik; birlikte ağladık birlikte güldük… Ben çok güzel bir film çıktığına inanıyorum. Özellikle büyük küçük bütün dans ve müzik tutkunlarının izlemesi gerektiğine inanıyor, izleyin ve izletin diyorum.”