Dünya boksunun devi Erol Ceylan

Gurbetçi bir ailenin evladı olarak Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya gelen Erol Ceylan, anne ve babasının çalışmaları dolayısıyla çocukluğunu Ankara’da geçirdi. Almanya’ya döndükten sonra sokaklarda Türklere saldıran Nazi çetelerinin acımasız saldırılarıyla karşılaşır. Arkadaşlarıyla bir araya gelen Erol Ceylan, Hamburg sokaklarında yabancı düşmanlarına karşı amansız bir mücadele başlattı. Nazileri Hamburg sokaklarından süpürdükten sonra ticarete başlayıp milyonluk şirketler kurdu.
Kendisinin de yaptığı ve hayran olduğu dövüş sporlarına destek olmak amacıyla profesyonel boksta dünya devleri arasına giren EC BOXING Spor Kulübünü kurdu. Dünyanın dört bir yanından başarılı boksörleri transfer ederken, ülkemizden de Olimpiyat sporcularımız başta olmak üzere, başarılı boksörleri Almanya’ya götürerek dünyanın dört bir yayında ringlere çıkardı. Başta Almanya olmak üzere, Amerika, İngiltere, Fransa ve dünyanın dört bir yanında dev galalara imza atarken, çok sayıda dünya şampiyonunu kendi ringlerinde dövüştürdü.
On yıldan fazla dünyadaki tüm ağır sıklet kemerlerini elinde bulunduran Viladimir Klitsçko’yu devirerek bugün dünyanın tartışmasız en büyük şampiyonu olan İngiliz boksör Tyson Furry, Erol Ceylan’ın boksörü Christian Hammer, karşısında doping kullanırken yakalandı. Çok büyük cezalar alması gerekirken Furry’in menajeri Erol Ceylan’ı arayarak, kendisinden özür dileyip “Bizden şikayetçi olma ben de en kısa zamanda senin boksörüne karşı bir maç vereyim orada birkaç milyon dolar para kazanır ve böylece zararını karşılarsın” şeklinde teklifte bulundu. Bunun üzerine Erol Ceylan herhangi bir sözleşme yapmadan “tamam sorun değil ben şikayetçi olmayacağım siz yolunuza devam edin” diyerek konuyu kapattı. Tabi Furry’nin menajeri sözünde durmayarak, herhangi bir maç vermedi. Budan dolayı Erol Ceylan, milyonlarca dolar zarara uğratıldı.
Dünya şampiyonları Antony Joshua, Tyson Furry ve çok sayıda başarılı boksör Erol Ceylan’ın boksörleriyle şimdi ringe çıkıp maç hazırlıklarını sparring dövüşleriyle gerçekleştiriyorlar.
Bugüne kadar düzenlediği 59 dev boks galası, dünyanın dev spor kanallarında yayınlanırken çok sayıda dünya ve olimpiyat şampiyonlarıda bu galalarda ringlere çıkıyor. Bunlar arasında dünya şampiyonumuz Fırat Arslan, Erkan Teper, Fatih Keleş, Mahmoud Charr, Sebastian Formella, Karo Murat, Igor Michalkin, Alexander Alekseev, Christian Hammer, Noel Mikhalian (Gevor) Adrian Granat, Sven Fronling ve daha çok sayıda şampiyonu düzenlediği galalarda ringe çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor. Yine Muhammed Ali ve Mike Tyson gibi dünya devlerini ringlerle tanıştıran ünlü Amerikalı menajer Don King gibi dünya boksuna yön vermiş isimlerle birlikte boks galaları düzenliyor. Vatanına ve milletine aşık olan Erol Ceylan, ülkemizin boksta ilerleyebilmesi için çok sayıda projeye de imza atıyor.
Geçen yıllarda ülkemizde meydana gelen depremde, iki yüz bin dolara yakın yardımı başlatan ilk iş adamlarımız arasında yer aldı.
Dört kez Almanya’nın en iyi promotörü seçilen Erol Ceylan, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Dünya Boks Organizasyonu toplantısında ise dünyanın en iyi promotörü ödülünü aldı. Bu sayede dünyanın en iyisi olduğunu ispatladı. Ülkemizi dünyanın zirvesinde başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşarken, elde ettiği başarılar saymakla bitmez. Manken Alexandra Ceylan ile evli olan Erol Ceylan’ın iki çocuğu bulunuyor.
Kendi ve ailesine ANAYURT ailesi olarak başarı ve sağlıklı günler diliyoruz.