Öğrencilerin rahatça çalışabileceği, sosyalleşebileceği, aradıkları kaynaklara kolaylıkla ulaşabileceği yerlere ulaşabilme ihtimali oldukça önemli. Özellikle üniversitelerin sayısının çok olduğu şehirlerde, öğrencilere alternatif çalışma alanlarının sunuluyor olması da kıymetli.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla hayata geçirdiği Genç Akademiler de gençlerin yeni buluşma noktası haline geldi. Sıhhiye, Çayyolu, Ulus ve Batıkent’te hizmet veren bu merkezler, öğrencilere, akademisyenlere ve öğretmenlere ücretsiz olarak hizmet sunduğu için de yoğun ilgi görüyor.
Sadece geçtiğimiz ay 22 bin öğrencinin faydalandığı, çalışmak ve sosyalleşmek için tercih ettiği bu merkezler, öğrencilere konforlu ve çağdaş bir çalışma ortamı sağlıyor. Çalışma alanlarının yanı sıra sesli ve sessiz kütüphaneler, bireysel ve grup çalışma alanları, müzik odaları, sanat atölyeleri, pilates ve yoga salonları, çok amaçlı etkinlik alanları, masa tenisi, dart, langırt gibi oyun alanları ve ücretsiz internet hizmeti veriyor.
Genç Akademilere üyelik işlemi içinse ihtiyaç duyulan tek şey, öğrenci kimlik kartı.
Yerel yönetimlerin, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle geliştirdiği bu öğrenci dostu projeleri her zaman destekliyoruz ve mümkün oldukça buradan da duyuruyoruz. Umarım bu merkezlerin sayısı dörtle kalmaz, giderek ve hızla artar. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda, özellikle öğrencilere nefes alabilecekleri, birbirleriyle sosyalleşebilecekleri, rahatça çalışabilecekleri ve bunları yaparken de ekonomik sıkıntı çekmeyecekleri alanların sayısının artması ve daha çok öğrenciye ulaşabilmesi umuduyla.
Daha önce de yazmıştım, bir kez daha altını çizmiş olayım, öğrencilerin sadece eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanması yeterli değil, eğitim süreçlerini bitirdikten sonra istihdam edilmeleri de elzem. Bu noktada da yerel yönetimlerden, özellikle de yeni mezunlara istihdam projeleri geliştirmelerini bekliyoruz.
Sevgiyle…