Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bilişim ve iletişim teknolojilerindeki son gelişmeleri eğitimle buluşturdu. TBD, “Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı ve Sergisi” BTIE’24 etkinliğini bilişim ve akdemi dünyasının katılımıyla Etkim-ODTÜ Teknokent Ana Konferans Salonu’nda düzenledi. Etkinlik kapsamında; akademik ve teknolojik çalışmalar ile başarı öyküleri paylaşıldı, seminerler düzenlendi, paneller ve atölyeler gerçekleştirildi.
TBD tarafından nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve dijital becerilere sahip genç istihdamın arttırılmasına yönelik olarak düzenlenen BTIE’24’ün açılış konuşmalarını T.C. MEB Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe gerçekleştirdi. MEB Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştay Raporu Sunumunun yapıldığı etkinlikte, MEB Teknoloji Yol Haritası paylaşıldı. Eğitim Seferberliğinde Teknolojinin Rolü ve eknoloji Üreten Türkiye için Eğitim oturumlarının gerçekleştiği etkinlikte “Geleceğin Öğrenme Ortamını Tasarla” adlı atölye çalışması düzenlendi.
Rahmi Aktepe: Yakın Zamanda birçok meslek ortadan kaybolacak“Yakın bir zamanda yeni meslekler ortaya çıkacak ve birçok meslek ortadan kaybolacak. Gençlerimizi, öğrencilerimizi geleceğin dünyasına hazırlamamız gerekiyor” diyen TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe açılış konuşmasında şunlara değindi:
“Yapay Zekayı her meslek grubu kullanmaya başladı. Yapay Zeka ile bir çok meslek tehlikeye girdi. Yakın bir zamanda yeni meslekler ortaya çıkacak ve birçok meslek ortadan kaybolacak. Peki bizler bu süreçte neler yapmalıyız? Ülkemizin eğitim öğretim kalitesini artırmak, öğrencilere daha etkili ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak, dijital becerilere sahip bir nesil yetiştirmek hepimizin görevi… TBD olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyor ve ülkemizde farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bizler TBD olarak 53 yıldır Türkiye’de bilişimin gelişmesi ve teknoloji üreten bir Türkiye için mücadele ediyoruz.
TBD 53 yıldır bilimin bilginin peşinde koşan, kendisine bilginin ışığında bir toplum yetiştirmeyi amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur. TBD olarak ülkemizde bilgisayarın yaygınlaşmasında, ülkemizin bilişim toplumu olmasında ve ülkemizde bilişim ekosisteminin oluşturulmasında 1971’den bu yana hep TBD vardı.
TBD’nin hedefi; teknolojiyi üreten ve onu yaşam kalitesini yükseltme anlamında da kullanabilen bir toplumun; nitelikli insan gücünün ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir yerli üretim sektörünün yaratılmasıdır. Bu da sizlerle olacak sevgili gençler. Hepinizi bu hedef doğrultusunda TBD Genç yapılanmasına davet ediyorum…”
Etkinlik gün boyunca oturumlar ve atölyeler ile devam etti.