Üniversite tercihleri

Yüksek öğretime geçiş sınavı sonuçları açıklandı. Ne okumak ve nerede okumak istediğini bilen öğrenciler o okullara puanlarının yetip yetmediğini kontrol etme telaşındayken, ne okumak istediğine henüz karar veremeyen öğrenciler ise heyecanla geçen yıl hangi bölüm kaç puanla kaç öğrenci kabul etmiş araştırmalarına başladılar.
Üniversite kapıları uzun zamandır bir gelecek kurmak için garantili bir çözüm sunmuyorlar. Milyonlarca üniversite mezunu, okullarını bitirdikten sonra iş arama süreçlerinde bekledikleri imkanlarla karşılaşamıyorlar. 
Şu üniversitenin bu bölümünden mezun olunca ancak o zaman hayatımı rahatça kurtarırım gibi cümleler yerini alternatif arayışlara bırakalı çok oldu.
Kişisel fikrim, hangi okuldan mezun olduğun, hangi bölümü başarıyla bitirdiğinden ziyade, kendini tanıyarak, yapmak istediklerini bilerek bir tercih yapılırsa ancak başarıya öyle ulaşılacağı yönünde. 
Tüm öğrencilere önerim, kişisel özelliklerini bilerek, severek okuyacakları bölümleri tercih etmeleri yönünde. Severek atılan her adım, o yolu özümseyerek tamamlatacağı için, başarı da bir noktada kaçınılmaz oluyor. 
Nitekim biraz etrafınıza göz gezdirirseniz, hırslarından arınmış bir şekilde, kendini tanıyarak tercihlerini yapmış olan insanların mutlu ve başarılı bir hayat sürdürdüklerini gözlemleyeceksiniz. 
Hayatlar bir şekilde kuruluyor, okullar bitiyor, geçinme problemi bir şekilde çözülüyor, makamlar, mevkiler kazanılıyor ama en önemlisi mutlu olabilmek. 
Zaman kıymetli, tercih yapacak öğrencilere tavsiyem,  hiçbir anınızı yapmak zorunda olduğunuzu düşündüklerinize doldurmayın, arzu ettiğiniz şekilde yolculuğunuzu sürdürün. 
Başarı, mutlulukla beraber mutlaka gelir. 
Kalın sağlıcakla.