Geleneksel ve “Geleceksel” Kütüphaneler

Kütüphaneler kültürel sürdürülebilirlik kavramıyla beraber sıklıkla anılıyor. Her kuşağa bilgi odaklı kültürel aktarım yapabilen kurumlar olmakla birlikte, kütüphanelerin tüketim çılgınlığına da dur diyebilen adreslerden olma özelliği de dikkat çekiyor.  
 Geleneksel olarak fiziki şekilde, kütüphanelerin olduğu yerlere gelen okurlara hizmet veren kütüphaneler de değişen dönüşen dünyayla birlikte online olarak da dijital ortamda, herhangi bir mekana bağlı kalmaksızın, okurlara erişebilecekleri sınırsız bir kaynak sunabilmekte artık.
 Kaynaklara dünyanın her yerinden erişilebilir olması, yer, mekan, zaman farketmeksizin kitaplara ulaşılabileceğimizi bilmek eminim benim gibi birçok okuru da heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor.
 Ancak dijital kütüphanelerin sağladığı kolaylığın yanında, raflarda göz atmanın, kitaba dokunmanın, sayfalarını çevirmenin kıymeti de oldukça özel.
 İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda, bilgi dolu kaynakları tüm meraklılarıyla paylaşma imkanı sunan kütüphaneler ile vatandaşların yanında olan Çankaya Belediyesi de, 16 kütüphanesiyle haftanın 7 günü okurların hizmetinde.
  Çankaya Belediyesi’nin 16 kütüphanesi sadece kitapları okurlarla buluşturmakla kalmıyor, özellikle öğrencilere sakin ortamlarıyla beraber konforla ders çalışma imkanı da sunuyor.
 Fiziki kütüphaneleriyle okurları kitaplarla buluşturan yerel yönetimlerin, önümüzdeki süreçte dijital kütüphanelerle de vatandaşları bilgiyle buluşturması dileğiyle.
 Kalın sağlıcakla.