Altındağ Belediyesi korolarına yoğun ilgi

Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarına yoğun ilgi… Düzenlediği konserlerle Ankaralılara müzik ziyafeti yaşatan Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarında yeni solist seçmeleri tamamlandı. Her iki koroya toplamda 500 kişinin başvuruda bulunduğu seçmelerde, adaylar koroya girebilmek için tüm yeteneklerini ortaya döktü. 
“KOROLARIMIZ BAŞARILI KONSERLERE İMZA ATIYOR”Altındağ Belediyesi korolarının başarılı konserlere imza attığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarımız senelerdir vatandaşlarımıza müzik ziyafeti yaşatıyor. Korolarımız dinleyenleri  mutlu ettiği gibi, katılanlar için de bir terapi gibi oluyor. Hem günlük yaşamın stresini üzerlerinden atıyorlar hem de hobi edinmiş oluyorlar. Yeni dönemde birbirinden renkli konserlere tanıklık edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Şefimize ve yeni üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 
“YENİ EKİBİMİZLE YİNE ÇOK GÜZEL KONSERLER DÜZENLEYECEĞİZ”Altındağ Belediyesi korolarının Ankara’da önemli bir marka olduğunu belirten Koro Şefi Cengiz Taşkent, “Seçmelerde kişilerin müzik duygusuna, ses aralığına, ritim duygusuna ve melodik yapı hafızasına bakıldı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’ne gönül vermiş, aynı zamanda sesi iyi olan, ritim duygusu bulunan insanları koromuza kabul ediyoruz. Ses ve nota eğitiminin yanı sıra ud, bağlama ve keman gibi enstrümanların çalınmasıyla ilgili eğitim de veriyoruz. Umuyorum ki yeni sezonda, yeni ekibimizle yine çok güzel konserler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”Türkiye’nin sayılı koroları arasında yer aldıklarını ifade eden Şef Taşkent, topluluklara dahil olan koro üyelerinin zaman içinde kendilerini geliştirme fırsatı bulduğunu, koro üyelerinin bazılarının müzik alanında meslek edindiklerini, bazılarının ise farklı korolarda şeflik yapmaya başladıklarını belirterek, “Amacımız, bu dinamik yapıyı Altındağ Belediyesi’nin katkıları ile daha da ileriye taşımak… Sanatın her dalına büyük önem veren, yıllardır bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ederiz.” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi