1.Ligde Başkent takımları galibiyetsiz haftayı kapattılar

Başkentin 1.Ligdeki temsilcileri bu hafta adeta çakıldılar. Trendyol 1.Ligde mücadele eden 3 Başkent ekibi de haftayı galibiyetsiz tamamladılar. Gençlerbirliği’nden başlayalıım. Bildiğiniz gibi geçen hafta Amilton sakatlanmıştı. Bu nedenle camiada bir tedirginlik hakim olmuştu. Çünkü takımın en efektif oyuncusu Amilton’du. Gerçekten de eksikliği Manisa FK maçında o kadar kendini belli etti ki, takım adeta hücum edemez oldu. 
Yenen golde maalesef büyük talihsizlikti. Geçen sezon Manisa FK forması giyen Erhan Erentürk, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Ensar Kemaloğlu’nun uzatma dakikalarında ceza sahası dışından vuruşunda gole engel olamamış ve Gençlerbirliği sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Bu sezon Gençlerbirliği formasıyla sahaya çıkan Erhan aynı kaleye, aynı noktadan Cishokko’nun çektiği şutta golü engelleyemedi. Gençlerbirliği, bu golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu ilginç tesadüf golüyle kırmızı – siyahlılar haftayı puansız kapattılar.
ANKARAGÜCÜ KÖTÜ GİDİŞİ DURDURAMADIBir işte, bir şeyler kötü gitmeye başlayınca her şey kötüye doğru gider. Toparlayamazsın, ok yaydan çıkar ve çıkış bulamazsın!
Ankaragücü sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Gün gün işler daha kötüye gidiyor. Ama çözüm üretilemiyor. Ankaragücü yönetimi kötü gidişe dur diyemiyor.
Şampiyonluk hedefi ile başlanana ligde, artık hedef play – off bile değil. Hedef artık kümede kalmak! Aslında bu kötüye gidiş ocak transferlerinden bu yana devam ediyor. Bugün için ise dip yapmış durumdayız. Şampiyonluk hayaliyle çıkılan yolda, puan cetvelinde düşme hattına gelmiş bir takım görüyoruz.
Ve son olarak ligden düşmesi belki de ligin başında belli bir Adanaspor takımına karşı kazanılamayan bir maç oynadı sarı – lacivertliler. Maç golsüz berabere sona erdi. 
Tabii geçen hafta oynanan Bandırmaspor maçıyla asla kıyaslamıyorum. Ama yine de tatmin edici, doyurucu bir futbol izleyemedik. Bu kötü gidiş nerede bitecek merak ediyoruz. 
Keçiörengücü’de, Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor’u ağırladı. Maç 1-1 sonuçlandı. Aktepe Stadı’nda oynanan müsabakada konuk ekip Siltaş Yapı Pendikspor’un golünü 36. dakikada Topalli atarken ev sahibi Keçiörengücü’nün golü 77. dakikada Camara’dan geldi. Gaalibiyetsiz haftada Keçiörengücü’de 3 puansız haftayı kapattı .