Kitapların sesi olur musunuz?

Kütüphanelerden, kitaplardan, okuma sevgisinden bahsetmiştik geçtiğimiz yazılardan birinde. Yerel yönetimlerin kitaplarla okurları buluşturduğu kütüphanelerden de. Hatta fiziki kütüphanelerin yanı sıra, dijital kütüphaneler kurmalarını ve yaygınlaştırmalarını, bu vesile ile de yer mekan zaman kısıtlı olmaksızın okurların kitaplarla rahatça buluşabileceklerini de dile getirmiştik.
Ancak kitapların içindeki dünyalarla buluşabilmek bunlarla sınırlı değil. Fiziken eline alıp okumanın tadı da, dijital dünyada merak edip bulduğunuz kitabı telefon veya tabletleriniz aracılığıyla her yerde kolayca okumanın tadı başka ve reddedemeyeceğimiz yoğun koşturmacalarımız arasında kitapları dinlemenin tadı ise bambaşka.
Peki ya yaşadıkları fiziksel engeller sebebiyle bunlardan sadece birini yapabiliyorsak. Görme engelimiz varsa ve biz kitapların bizlere sunduğu dünyalara sadece dinleyerek erişebiliyorsak…
Görme engelliler daha da fazla kitaba ulaşabilsin diye siz de kitaplara ses olmak istemez misiniz?
Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hizmet veren Sesli Kütüphane, bu imkanı kitaplara ses olmak isteyen herkese sunuyor. Kitap bağışları ile büyüyen Sesli Kütüphane’de, Çankaya Belediyesi ve Çocuklar için Fırsat Eşitliği Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Minik Dilekler Ağacı Projesi” kapsamında yayınevlerinin gönderdiği ve gönüllüler tarafından bağışlanan çocuk kitapları, görme engelli minikler için seslendirilecek.
Aralık ayına kadar 100 kitap seslendirilmesi hedeflenen projede, TED ve Başkent üniversitelerinden gönüllü gençler Çankaya Belediyesi Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Sesli Kütüphanesi’nde görme engelli çocuklar için kitap okuyacaklar.Siz de kitaplara ses olmak isterseniz, 1 dakikalık deneme kaydınızı, iletişim bilgilerinizle beraber, kitaplarinsesiol@cankaya.bel.tr adresine gönderebilir veya 0312 431 13 25 numaralı telefondan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurarak Sesli Kütüphane stüdyosu için randevusu alabilirsiniz.
Her zaman dayanışmayla.