“İngilizce hayatın olağan akışı içinde öğrenilmeli”

Hayatını eğitime adamış ve şimdilerde de özel okul kurarak yoluna devam eden eğitimci Saim Oğuz yaşadığı süreci anlattı. Okullarında eğitimde İngilizceye önemli bir yer ayırıldığını ifade eden Oğuz, “İngilizceyi ders olarak değil hayatın olağan akışı içinde öğrenen öğrenciler kültürel çeşitliliğe katkı sunacaktır. Öğrencilerin akranları ile iletişim kurmaları sunum yapmaları, yarışma ve uluslararası projelere katılmaları hayata hazırlanmaları sağlar” dedi. 
Öncelikle kendisini tanıtan Oğuz şunları söyledi: “Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Yozgat’ta dünyaya geldim. Zor şartlarda hayata tutunmaya çalışırken çobanlık bile yaptım. Aileden biri okusun düşüncesiyle okul hayatına başlayıp eğitimde başarılı olunca bu günlerin yolu açılmış oldu. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardan müdür olarak emekli olduktan sonra kendimi yine eğitimin içinde buldum.”
Çalışmak, yeniliklere ve gelişmelere ayak uydurmanın insanoğlunun doğasında olduğuna inandığını ifade eden Oğuz, “Kurmuş olduğum anaokulu, ilkokul ve ortaokullarıyla eğitim hayatında kendime yeni bir sayfa açtım. Mutlu ve başarılı nesiller yetiştirmeli ve eğitimin temelinde sevgi olmalıdır. Bu şekilde hiçbir eğitim başarısızlığa uğramaz anlayışıyla yola çıktık. Bu amaçla da Birlik Amerikan Kültür Kolejini kurduk. Kurduk diyorum çünkü birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma inandığımı da bu hususta belirtme isterim” dedi. 
Saim Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik Amerikan Kültür Koleji Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere üç branşta hizmet vermektedir. İlkokul Müdürü Naile Başaran ve Ortaokul Müdürü Zerrin Engin ile Birlik Amerikan Kültür Kolej çalışmalarına başarılı şekilde devam etmektedir.
Neden Amerikan Kültür Koleji diye sorulduğunda, cevabım küreselleşen dünyaya entegre olmaları gerektiğine inanıyorum. Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş, laik ve demokratik bireyler olarak yetişmeleri olmazsa olmazımızdır. Dünyanın en gelişmiş eğitim sisteminden faydalanarak birinci kalitede çift dilde eğitim vermek önemlidir. Müfredatın dışında da hayatın olduğunu bilerek öğrencileri hazırlamak, yetenek ve ilgileri ile örtüşen öğrencileri dünyaya hazırlayacak kolejlere ihtiyaç duyulduğuna inanıyorum.
İngilizceyi ders olarak değil hayatın olağan akışı içinde öğrenen öğrenciler kültürel çeşitliliğe katkı sunacaktır. Öğrencilerin akranları ile iletişim kurmaları sunum yapmaları, yarışma ve uluslararası projelere katılmaları hayata hazırlanmaları sağlar. 
Birlik Amerikan Kültür Kolejindeki öğrenciler özgüvenli, üretken, ulusal ve uluslararası yarışma ve sınavlara hazır, yaşam boyu öğrenmeye açık bireyler olarak yetiştirilir. Öğrencilerimizin kişilik gelişimlerinde ders dışı etkinliklerinin faydası büyüktür. Onların gizli gücünü ortaya çıkarmak ya da baskın yeteneğini keşfetmek Amerikan Kültür Kolejleri olarak en önemli sorumluluğumuzdur.”
Bu amaçla, öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar vererek kariyer gelişimlerine katkı sunuyor, kendilerini ifade edecek özgür ortamları hazırlıyoruz. Sadece akademik anlamda değil diğer alanlarda da öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye ve onları doğru alana yönlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü onların yetenekli olduklarına inanıyoruz” dedi.
Oğuz sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bilimin gizemli dünyasında teknolojik gelişmeyi takip ederken, aktif bir yaşam tarzını benimseyip sahne ışıklarında yaratıcılığı sergilerken, sanatın büyülü dünyasında müziğin ritmini kendi melodilerinde yaratırken, yabancı dil bilgisinden cesaret alıp problem çözme yeteneklerini geliştirirken Birlik Amerikan Kültür Kolejinde öğrenci olmanın ayrıcalığını her öğrencimiz hisseder. Bu anlamda gazetenizde bize de yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.”