Ankaragücü galibiyeti kaçırdı

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldı. Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Ankaragüçlü taraftarlar Filistin bayrakları ile Filistinliler için dayanışma örneği gösterdiler. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle Ankaragüçlü oyuncular Ankaragücü ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) logolarının yer aldığı “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” yazılı pankartla çıktılar sahaya. Başkent ekibi baskılı oynadığı maçın ilk dakikalarında golü de erken bularak 21. dakikada Ali Sowe’un golü ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk devresini MKE Ankaragücü önde tamamladı. Beşiktaş 74. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain’in golü ile skorda eşitliği sağladı. Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Bu sonuçla MKE Ankaragücü puanını 17’e çıkarırken, Beşiktaş ise zorlu Ankara deplasmanından bir puanla ayrılarak puanını 26 yaptı.
EMRE BELÖZOĞLU: İKİ PUANI KAÇIRAN TARAF BİZDİKKarşılaşma sonrasında yapılan basın toplantısında maçı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bir puanın kendisini memnun etmediğini ve iki puanı kaçıran tarafın kendileri olduğuna vurgu yaparak,
“Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. İlk defa bu kadar kalabalık bir atmosferde Ankaragücü teknik direktörü olarak sahaya çıktım. Onların desteğini hissetmek değerli ve önemliydi. Onlara 3 puan armağan etmek en büyük arzumuz ve isteğimizdi. Büyük fotoğrafa baktığımızda oyuncularım da bunu istediler. İki puanı kaçıran tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Futbolun içinde de büyük takım refleksi, büyük takım oyuncu refleksi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Karşımızda çok değerli ve önemli oyunculara sahip büyük bir takım var. Bir puan beni hiçbir zaman mutlu edecek bir gerçek olmadı hayatımda. Bugün için de bu geçerli. Kazanan, kaybetmeyen kimliğe ulaşmak adına yarım da olsa bir adım olarak görüyorum. Oyuncu arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
RIZA ÇALIMBAY: HEDEFİMİZ 3 PUANDIBeşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bir seri yakalamak istediklerini belirterek, “Göreve geldikten sonra bu üçüncü maçımdı. Seri yakalayalım dedik. Bu maçta puan aldık. Puan puandır. Bana göre deplasmanda alınmış bir puandır. Futbolculuk ve antrenörlük dönemim olsun her zaman Ankaragücü deplasmanı çok zor bir deplasmandır. Kolay maç kazanamazsınız. Çok mücadele etmeniz gerekiyor, çok çalışmanız gerekiyor. Bugün de aynı  Atmosfer çok güzeldi. Her iki yarıda da iyi şeyler yaptık. Kendi hatamızdan bir gol yedik. İkinci yarıda hem oyuncu değişikliği hem de taktik olsun arkadaşlarımızı oynattık. Golümüzü de bulduk. Pozisyonlarımızı artırdık. Bazen kendi kalemizde sıkıntılar yaşadık. Sahanın içinde çok değişiklikler yaptık.  Sakat arkadaşlarımızdan dolayı sıkıntılar yaşadık. Deplasmanda bir puan bir puandır. Bizim gayemiz burada  3 puandı. Ama geriden gelip golü atmak ve puan almak iyi bir şey” ifadelerini kullandı.
Takımdaki sakatlıklara dikkat çeken Çalımbay, “Ben bu takıma gelirken zorlukları biliyordum ama ne antrenörlük ne de futbolculuk hayatımda bu kadar sakat olan bir oyuncu grubu görmedim. Şu an da bile 10 kritik oyuncumuz sakat. Kesinlikle kazanmamız gereken bir maç. Önümüzdeki hedef kendi taraftarlarımızın önünde Fenerbahçe maçını kazanmak. Hiç kanat oyuncumuz yok. Eğer doktor arkadaşlarımız bize bir iki tane oyuncu verirlerse çok farklı bir maç olur. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Puan farkını 8’e indireceğiz” diye konuştu.
‘HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’Beşiktaş kongresini de değerlendiren Çalımbay, “Her iki tarafa da hayırlı olsun. Bana göre zamansız bir kongre oldu. Ama son zamanlardaki en büyük kongre oldu. Büyük bir katılım olmuş. Birlik ve beraberlik içinde çok iyi çalışacağıma inanıyorum. Hangi aday seçilirse seçilsin. Onlar da Beşiktaş’a katkı sağlayacaklar. Seçim bittikten sonra tahminime göre her şey çok daha güzel olacak” dedi.