Kars’ta doğup büyüyen ve dede mesleği peynirciliği Kütahya’daki tesisinde sürdüren İhsan Tambulut, 15 yılda devletten aldığı hibe destekleriyle hem üretimini hem de istihdamı artırdı.
Peyniriyle ünlü Kars’ta, mesleği atalarından öğrenen 62 yaşındaki İhsan Tambulut, peynir çeşitleri ve tereyağı ürettiği Çanakkale’deki süt işleme tesislerini 2008 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesine taşıdı.
Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet göstermeye başlayan Tambulut, üretim kapasitesini artırmak için Tarım ve Orman Bakanlığınla bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) başvurarak 3 kez hibe desteği aldı.
Kurumdan aldığı 1,5 milyon avro hibe ile yatırımını büyüten Tambulut, yine TKDK desteği sayesinde işletmesinin üzerine kurduğu güneş panelleriyle fabrikasının aylık ortalama 500 bin liralık elektrik giderini karşılıyor.
İhsan Tambulut, AA muhabirine, TKDK desteğiyle ata mesleğini büyüttüklerini söyledi.
Dedesi ve babasından öğrendiği mesleği geliştirdiğini belirten Tambulut, “Kars’ta babam ve dedemin imalathanesinde kelle kaşar yaparak mesleği öğrendim. Çocukluğum peynir imalathanesinde geçti. Ata mesleğini sürdürdüğüm ve bugünlere getirdiğim için çok mutluyum.” dedi.