“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinde mentörlük programının ikinci dönem başvuruları açıldı.
Sabancı Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, programın ilk dönemi, Mayıs – Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Yoğun ilgiyle karşılaşan ve çevrim içi olarak yürütülen mentörlük programı kapsamında 513 faydalanıcı, 426 mentör ile eşleştirildi ve 1.630 saat boyunca 2 bin 154 görüşme yapıldı. Mentörlük programı sonunda 130 genç kadın kendi geleceğini kurmak için iş hayatına girdi.
Her sektörden alanında uzman mentörlerin NEET genç kadınların geleceklerini kurma yolculuklarına destek olacağı mentörlük programının ikinci dönemine başvurular www.geleceginikurangenckadinlar.org/mentorluk sayfasından 19 Nisan tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak eşleşmenin ardından mentörlük görüşmeleri çevrim içi olarak aralık ayının sonuna kadar devam edecek.
“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Türkiye’de 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat 2022’de hayata geçti.
Proje, yüzde 45 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaşları arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor.
Şimdiye kadar 2 bine yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının fırsatlarına yer veriliyor.
Bugüne kadar 190 bin ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadına ulaşılan Fırsatlar Haritası’na iş, staj, eğitim veya girişim desteği fırsatlarını girmek isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatları ile haritada yer alma imkanı buluyor.
NEET genç kadınların ihtiyaçları ve beklentilerini anlamak amacıyla yapılan saha çalışmaları sonucunda 2022’nin son aylarında projenin eğitim programı da hayata geçti.
Projenin pilot illerinden olan Adana, Diyarbakır ve İzmir’de yüz yüze gerçekleştirilen 40 eğitim ile bin NEET genç kadına ulaşıldı. Eğitimler, 2024 yılı boyunca da farklı konu ve içeriklerle devam edecek.