Ankara Kalesi Yenileniyor

Ankara Kalesi ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmese de, M.Ö. 5. Yüzyılın başlarında Galatların Ankara’ya yerleşmeleri sırasında da var olduğu söyleniyor. O zamanlardan bu yana, Ankara Kalesi birçok kez onarımdan geçmiştir.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi de Ankara Kalesi 1. ve 2. Etap’ta Sokak Sağlıklaştırma projelerini tamamlamış, hatta 3. Etap’ta 11’i tescilli 80 yapı için başlattığı çalışmaları da sürdürüyor.
 
Sur duvarlarındaki restorasyon çalışmalarını titizlikle sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Sur Duvarlarının Aydınlatılması” projesiyle de Ankara Kalesi’nin bambaşka bir atmosfere bürünmesine katkı sunacak.
 
Medeniyetlerin izlerini taşıyan Ankara Kalesi’ni ve çevresini düzenlerken, geleceğe güvenli bir şekilde taşımak amacıyla çalışmalarını dikkatlice sürdürdüklerini de belirtiyor Ankara Büyükşehir Belediyesi.
 
Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla 2019 yılında başlatılan, Ankara’nın tarihini geleceğe taşıyacak projeler tüm hızıyla devam ediyor. İç Kale 1. ve 2. Etap’ta 70’i tescilli 90’ı tescilsiz olmak üzere toplam 160 binada çalışmalar tamamlandı.
 
Ankara Kale’sinde yürütülen proje kapsamında yapıların sadece cephe ve çatıları değil avlu, kapı ve pencereleri de yenileniyor ve hatta Ankara Kalesi dış kale sur duvarlarının restorasyonuna yönelik çalışmaları da titizlikle sürdürülüyor.
 
Hem yerli hem yabancı turistin Ankara’da uğrak noktalarından biri olan Ankara Kalesi, restorasyon çalışmaları sonucunda daha aydınlık ve daha güvenli şekilde kapılarını herkese açacağı için bu düzenleme projesini önemseyerek takip ediyorum ben de.
 
Özgün hali bozulmadan, duvarları daha da aydınlatılmış, kapıları, pencereleri, avluları yenilenmiş Ankara Kalesi sokaklarını yakın zamanda adımlamak dileğiyle…
 
Kalın sağlıcakla.