Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı, Adnan Saygun Sanat Merkezi, Narlıdere Gürdal Tosun Sahnesi, Karşıyaka Hikmek Şimşek Sanat Merkezi gibi sahnelerde yaklaşık 60 kişilik bir kadroyla sahneledikleri “İzmir Aşkına Sokağın Kadınları” adlı müzikal ile binlerce İzmirliyle buluşup büyük beğeni toplayan müzikal gösterim ilk kez Uluslararası bir alanda sahneye çıkacak.
Adanalı girişimci Ali Haydar Bozkurt tarafından 2013’ten beri düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na bu yıl ilk kez İzmirli bir grup davet edildi. İzmir Aşkına Derneği kültür sanat projelerinden biri olan ve bu yıl kadın temasıyla sahnelenen müzikalin başarısı böylece İzmir dışına da taşmış oldu. İzmir dışında geçtiğimiz sezonlarda da sahne alan ekip ilk kez uluslararası bir organizasyonda yer almanın heyecanını ve gururunu yaşıyor.
Bir rüyanın gerçekleştiğini belirten İzmir Aşkına Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Güleç “Bu organizasyon bizim için de İzmir için de çok özel ve anlamlı. Bir rüya gerçek oluyor diyebiliriz. İzmirli bir grup sürekli olarak her salı İzmir’i anlatan müzikaller sahneye koydu. Hem İzmir için yazılmış senaryomuzla İzmir’in değişik dönemlerini anlatan ilk müzikal olma özelliği, hem sürekli olarak bir sosyal sorumluluk ve kültür etkinliğinin devamının İzmir’de bir ilk olması özelliğine birde uluslararası bir arenada İzmir dışında sahnelenecek ilk müzikal olması gururuyla bir ilke daha imza atıyoruz. Bu organizasyonun anlam ve öneminin tüm ekip arkadaşlarımız haftalar boyunca farkındaydılar ve bu disiplin ve aşkla hazırlıklarımızı hep birlikte tamamladık. Bugün kültür müdürümüzün, belediye yetkililerimizin, basın temsilcilerinin de takip ediyor olmaları, bizlere vermiş oldukları altın değerinde destekler de dernek olarak İzmir için ne kadar önemli işler yaptığımızın da açık bir göstergesi. Kendilerine de Adana’da bu güzel organizasyonu düzenleyen ve ülke turizmine ve tanıtımına sağladıkları katkılar, vizyonları ve emekleri için teşekkür ederiz” dedi.
Senaryosunu Barış Kınav ve Filiz Güleç’in beraber yazdığı yönetmenliğini Barış Kınav’ın yaptığı müzikalin dans koreografilerini Naya Aliyeva hazırladı. Kuvvetli bir rejiye sahip müzikalin oyuncu koçluğunu Ragıp Başol, müzik direktörlüğünü Almila Tuncer yaparken, dekor ve kostümleri ise Orkun Akmansoy ile Fadime Bilir üstlendiler.
“Rachel ve Niko”, “8500” ve ardından “Sokağın Kadınları ” adlı müzikallerle birçok kurum ve kuruluşa da sık sık sosyal yardımlarda bulunan ve toplumun birçok kesimine de bu anlamda fayda sağlayan İzmir Aşkına Derneği gücünü halktan alıyor. Yüzlerce gönüllüsü bulunan derneğin, aynı zamanda sahneledikleri tüm oyunlar hınca hınç dolarken zaman zaman kapı girişlerinde izdihamlar yaşandığı, merdiven boşluklarının bile dolu olduğu gözlendi.
Yerel ve ulusal basının da sık sık takip edip yer verdiği müzikaller ve derneğin ayakları yere basan sağlam hedeflerinin izleyiciler tarafından ne kadar takdirle karşılandığı da salonların her zaman dolmasından anlaşılıyor.