ANKESOB Başkanı açıklamasında, “Ulus MTAL’nin fiziki mekânlarının yetersizliği, teknolojiye uygun makina parkının yenilenememesi ve ilçedeki diğer mesleki teknik Anadolu liselerindeki yeterli kontenjan gerekçe gösterilerek okulun kademeli olarak kapatılmak istendiğini öğrendik.” dedi. Ar, böylesi bir kararın hem Ankara esnaf ve sanatkârlarını hem de bölgeyi eğitim açısından olumsuz etkileyeceğini vurguladı.
Ulus MTAL’nin bilişim teknolojilerinden elektrik-elektronik sektörüne, mobilya ve iç mekân tasarımından tesisat ve iklimlendirme teknolojisine kadar beş farklı alanda eğitim verdiğine dikkat çeken Ar, ANKESOB olarak meslek odalarıyla iş birliği protokolleri çerçevesinde esnaf ve sanatkârların gelişimine katkı sağladıklarını belirtti. “Okul-işletme iş birliği ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, hem esnafımız hem de mesleki eğitim adına büyük kazanımlar sağladı. Ulus Anafartalar Caddesi ve Konya Sokak çevresi, elektrik-elektronik sektörünün yoğun olduğu bir bölge olarak okulun varlığına ihtiyaç duyuyor.” şeklinde konuştu.
Ar, bu köklü eğitim kurumunun ülke adına değerine değinerek şu sözlerle çağrıda bulundu: “Bir asırlık tarihiyle çok sayıda başarılı mezun veren Ulus MTAL, geleceğin esnaf ve sanatkârlarını yetiştirme adına daha fazlasını başarabilecek bir yapıya sahiptir. Ulus MTAL, mesleki eğitimin yüz akıdır, başarılarıyla Ankara’mızın gururudur. Okulumuzun kapatılmasını istemiyor ve alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”
ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, açıklamalarını noktalarken şunları ekledi: “Mesleki eğitimde tarihi bir miras olarak gördüğümüz Ulus MTAL kapatılmamalı. Esnaf ve sanatkârlarımızın mağdur edilmemesi, bu okulun varlığını sürdürmesi adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.”
