Askıda (bir dilim) hayat

Bu yazı, Cumhur İttifakının “stratejik ortağı” ve MHP Genel Başkanı’nın emekliler için “7000 TL Seyyanen Zam” önerisinden kaynaklanmıştır.
Cumhuriyetimizin 100. Yılında ikinci bir ekmek parasını, tanımadığı ve tanımayacağı, bir  ekmek parası bulamadığı için AÇ bir vatandaşın karnı doysun diye ödeyenlerin geliştirdiği bir model,  Askıda Ekmek. Aç bir vatandaşın Tokluğa geçtiği bir an “hayat” yaşadığı bir model.
“Askıda Hayat” ise Stratejik Ortağın önerisinin gerçekleşeceğinden emin 7 bin liralık zam hayali ile yaşarken yandaş medyanın müjdesi % 5 zam haberi yıkılan emeklileri düşünürken geliştirdiğim bir fantezi modeli: Askıda Ekmek torbasında 7 bin liralık bir çek bulan bir emekli bkz. o para ile unuttuğu hayattaki neleri satın alarak eşi ile birlikte kısa (2 ay) bir süre o hayatı yeniden yaşayabiliyor: 1 kg sucuk, 250 gram pastırma, 15 kg az yağlı kuşbaşı veya  kıyma et ve 35’lik bir şişe alkol; 20 Ocak günü fiyatları ile.                                    
60 gün boyunca günde bir öğün etli bir yemek, kahvaltıda birer dilim sucuk ve pastırma eşliğinde arada sırada minik bir kadeh alkol yudumlayarak yaşanacak ‘bir dilim hayat’.    
BÜYÜKELÇİ MORGETHAU’NUN ÖYKÜSÜ HAKKINDAKİ YAZIMIN DEVAMIÖYKÜ ile ilgili kısa bir KRONOLOJİ:
Dünyanın en büyük ülkesi ile Diplomatik İlişkileri kesiyor, elçiliğimizi kapatarak meydanı Ermeni lobisine bırakıyoruz: 1917
Başkan Wilson’un dostu Mogenthau’nun Öyküsü yayımlanıyor: 1918 (İddianame).
Prof. Lowry’nin Öykü hk. kitabı (İLK Eleştiri) yayımlanıyor: 1990 (İngilizce) 1991 (Türkçe)
Öykü’nün GOMİDAS versiyonunun Türkçe SKANDAL çevirisi yayımlanıyor: 2005
Prof. Selvi makalesi: 2015
Şu tarihlere bakınız: 1918 – 1991 – 2005 – 2015
Prof. Selviden alıntılar:
“1920’lerde Amerikan kamuoyunun belirgin özelliklerinden biri haline gelen ve günümüzde de uzantıları gözlenebilen güçlü bir Türk aleyhtarlığının temel taşlarından biri olan Morgenthau’nun kitabı, İttihat ve Terakki Hükümeti’nin Birinci Dünya Savaşı’nı bahane ederek Ermeni azınlığına karşı planlı bir soykırım uyguladığı inancının ana çıkış noktalarından biri olmuştur…
“Öykü, Türk ve Alman aleyhtarlığını ABD’de ve bütün dünyada uyandırmak için kaleme alınmıştır ve bunu profesyonelce ve hiçbir zaman yalanlar ortaya çıkmayacakmış gibi yapmıştır.
“Morgenthau’nun, İstanbul’daki Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi olmasının yanı sıra Osmanlı Ermenilerinin savaşta çektiklerinin tüm dünyaya duyurulmasında çok önemli rol oynamış bir kişi olduğu görülmektedir. Gerçekten de savaş boyunca Ermeni dedikodusunun yayılmasıyla bağlantılı genellikle üç ada rastlanır. Bunlar, 1916 yılında The Treatment of Armenians in the Ottoman Empire, adlı belge derlemesiyle dikkatleri ilk çeken Lord Bryce, 1917’de “Le Rapport Secret du Dr. Johannes Lepsius sur les Massacresd’ Armenieı” adlı kitabıyla konuyu Avrupa’nın geri kalan kısmına duyuran Alman protestan papazı Johannes Lepsius ve bir de 1918 yılında Avrupa ve Amerika’da aynı anda basılan “Büyükelçi Morgenthau’nun Öyküsü” ile Henry Morgenthau. Bu üç hikaye arasında ortak kişi ABD elçisi Morgenth