Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 21. Kuruluş Yıldönümü Katılımcı Buluşması’nda Cumhuriyet’in 100. yaşını kutladı. Açılış kokteyli ile başlayan gece, Antakya Medeniyetler Korosu Konseri ile renklendi. Gecenin katılımcıları arasında Ostim Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, Türkiye Cumhuriyeti Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Mehmet Haberal, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi Kıyasi Aybak gibi isimler vardı. Türkiye Cumhuriyeti 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Ankara Valisi Vasip Şahin de telgraf mesajı yollayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise arayarak tebriklerini iletti.
Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Anadolu OSB’nin 21. yaşına ev sahipliği yaptı. Davetliler, medeniyetin Anadolu’da Cumhuriyetle taçlandığı 100. yılda memleketin sanayisini omuzlayan Anadolu OSB ile iki doğum gününü birden kutladı.
‘ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ANKARA’MIZA VE TÜRKİYE’MİZE GÜZEL BİR MİRAS’Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi planlı sanayileşme ve yaşam merkezinin çoban yıldızı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu; “OSB projesi, inanma ve inandırma duyguları ve gerçeği üzerinden kuruldu. ‘Bir bakışla ne kadar uzağı görebiliriz? Dayan, başarırsın, her şeyi kendinden bekle’ kuruluşun başından beri ana ilkemiz oldu. Üretim alanlarını planlarken bölgede yaşayanların sosyal ihtiyaçları düşünüldü ve planlandı. Örnek bir üretim ve yaşam merkezi olarak organize sanayi bölgesi Ankara’mıza ve Türkiye’mize güzel bir miras. Bu mirasın buluşmasına destek veren herkese, çalışanlarımıza, yönetim kurulumuza saygılarımı sunuyorum.”
Hep birlikte özel bir bölge oluşturduklarını vurgulayan Tuncay, şöyle devam etti; “Üreticinin huzura ihtiyacı var. Üreticinin hizmete ihtiyacı var. Biz organize sanayi bölgesi yönetim kurulu olarak elimizden geldiğince üretenlere destek vermeyi onların ihtiyaçlarını zamanında çözmeyi hep görev edindik. Kapının içinde huzur sağlamaya çalıştık. Kapının dışında zaten yeterince huzursuzluk var. Bu yıl özel bir yıl ve Cumhuriyet’in yüzüncü yılı. Bu ay özel bir ay, Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 105. yılı. Bizimde 21. kuruluş yıl dönümümüz. Bu yıl depremlerle, sellerle, acı ve gözyaşı ile geçirdiğimiz bir 12 ay. Etrafımız kan ve gözyaşı. Ben özellikle Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Cumhuriyet’i kuran iradeye ve cumhuriyeti bugüne kadar yaşatanlara minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 100 yıldır topraklarımızda savaş görmedik. Evet ülkemizin problemleri var ama savaş görmemeyi bile gururlanacağımız bir olay olarak görmeliyiz. Problemlerimizi aşabilecek güçteyiz. Her şeyi üretebiliriz. Kendi kaynaklarımıza dayalı üretimleri artırmamız gerekiyor. Problemlerimizden birlik ile çıkabiliriz. Bu inanç bende var ve biliyorum ki mutlaka sizde de var.”
Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Pınar Ayhan, açılış konuşmasında davetin gerçekleştiği Türk Ocağı Salonu’nun hikayesini anlatarak konukları tarihi bir yolculuğa çıkardı. Cemal Reşit Bey’in bestelediği 10. Yıl Marşı’nın ilk kez bu salonda okunduğunu dile getiren Ayhan, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değere dikkat çekerek, “Biz davasına gönülden inanmış bir liderin evlatlarıyız” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, açılış konuşmasında Atatürk ile ilgili anılarını anlattı. Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e taşınma sürecindeki mangada görev aldığını dile getiren Özden, bu süreçteki hatıralarını konuklarla paylaştı.
‘ANADOLU OSB İLE GURURLANMAK HAKKINIZDIR’Gece,Anadolu OSB Basın Danışmanı Burcu Akkaya’nın “Bu Bir Dönüşüm Müjdesi” isimli sunumu ile devam etti. Akkaya sunumunda şunları söyledi; “Anadolu OSB Cumhuriyetimizin ruhunu taşıyan bir yuvadır. Burası, azmin ve birlikteliğin simgesidir. İşte tam da bu yüzden ne zaman bize Anadolu OSB’nin hikayesini sorsalar diyoruz ki, bizim hikayemiz adanmışlık ve hiç vazgeçmemek hakkındadır. Bu salonda olan herkese sesleniyorum, Anadolu OSB ile gururlanmak hakkınızdır.”
Açılış konuşmalarının ardından depremde ekiplerinden 7 sanatçı kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, kah hüzünlendirip kah eğlendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ilk türküsü, 6 Şubat depreminin yaşandığı saat olan 04:17’in vurgusuyla “Maraş’tan bir haber geldi” dizelerinin seslendirildiği ‘Meyrik’ oldu. Koro Şefi Yılmaz Özfırat, depremin 11 yeri değil 12 yeri vurduğunu anımsatarak “Magusa Limanı” türküsünü depreme Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil edecekleri voleybol turnuvasına katılmak için gittikleri Adıyaman’da yakalanan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerine armağan etti.